Użytkownicy przeglądający ten wpis: 1 gości
|
Ocena wpisu:
[ZABAWA] Nitka muzyczna!
|
|
|
|
« Starszy wpis | Nowszy wpis »
|
|
Komentarze (łącznie 20)
|
|
|
wokal doklejony później, tyle że akurat nie Teto, tylko z karaoke.
i fakt, że są kawałki, w których wersja UTAU brzmi, jakby była dla nich stworzona. Spośród ostatnio przesłuchanych:
- choć do słuchania mi takie coś nie podchodzi, to trzeba przyznać, że z tym wokalem komponuje się świetnie.
- ta nutka jest o tyle fajna, że to chiptune robiony na Famicomie (a przynajmniej stylizowana na taką). Jak dotąd znalazłem już chyba trzy z tego gatunku.
wyżej wymienione są zresztą z jednego kanału, co dopiero teraz spostrzegłem.
też jest dobre.
polecisz jeszcze któreś?
z innych zahaczających o Teto, a godnych odnotowania jest też polski cover Yoshiwara Lament, choć w nim już wokal Teto nie występuje. To chyba jedna z pierwszych piosenek, które odkryłem próbując znaleźć odpowiedź na niedające mi spokoju pytanie: dlaczego figurka dostępna m.in. na ebayowych aukcjach z "Kasane Teto" w tytule przyodziana jest w strój przywołujący na myśl gejszę. 🤔
a poza tą figurką sa w asortymencie tylko pluszaki, nendoroidy i inne z gatunku super deformed, co zasmuca mnie tym bardziej, że Teto w normalnych proporcjach też kiedyś istniały, w formie garage kitów. I nawet podobno można je było znaleźć na aukcjach yahoo!Japan, tyle że to było w 2014. ;/
aż w akcie desperacji kupiłem sobie Miku na allegro, żeby robiła za placeholder.
na szczęście jest jeszcze redbubble, gdzie można zdobyć od ręki naklejki na szafkę z bagietkami i inne produkty pierwszej potrzeby.
a wracając do tematu, raz w poszukiwaniu dłuższych mixów z Teto natrafiłem na taki:
w sumie nie przesłuchiwałem go wiele razy - WAVE i Jitter Doll z początku są niezłe, a potem robi się słabiej. Pod koniec Uninstall znów prezentuje UTAU na poziomie. Natomiast warstwa wizualna przy Jitter Doll zainspirowała mnie do zrealizowania poniższej koncepcji artystycznej. 🙂
(Zawiera też elementy z Dooma, którego nie lubię i należało dać temu wyraz).
dla odmiany inny set, wyłowiony ostatnimi czasy z podsuwanych przez jutuba:
robiony przy współpracy ej-ajów. Do 50 minuty jest dobre, kolejne 50 można przeskoczyć lub zrestartować.