BRAVO.net.pl
[ZABAWA] Nitka muzyczna! - Wersja do druku

+- BRAVO.net.pl (https://bravo.net.pl)
+-- Dział: Strefa ekspresji (https://bravo.net.pl/dzial-strefa-ekspresji)
+--- Dział: Offtopic (https://bravo.net.pl/dzial-offtopic)
+--- Wpis: [ZABAWA] Nitka muzyczna! (/temat-zabawa-nitka-muzyczna)

Strony: 1 2

[ZABAWA] Nitka muzyczna! - undoubtedly - 15.07.2017

Słuchasz w tym momencie piosenki, która Ci się podoba?
Od paru tygodni w głowie siedzi Ci jakiś utwór i nie możesz się go z niej pozbyć?
A może po prostu chcesz udostępnić kawałek swojego gustu muzycznego?

PODZIEL SIĘ Z NAMI. ZRÓB TO TUTAJ, PONIŻEJ! Wink

[dla przykładu ja wrzucam piosenkę, której słucham w danym momencie.]

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - snajperx - 16.07.2017

Coś, co mi się ostatnio spodobało - remix jednego z kawałków z soundtracku najzaj*bistszej serii gier, czyli Turrican (nawiasem, mój avatarek z tej gry pochodzi :] ), pt. "Once in a Life" by Psyria. Takie rozczulające. :b Na jutubie niestety nie ma, to podaję .

A tak się prezentuje oryginał z r. 1993:

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - undoubtedly - 19.07.2017

A mi dzisiaj po głowie chodzi coś takiego... x3

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - undoubtedly - 03.08.2017

Wiem, że już wkurzam tym ciągłym wrzucaniem tu różnych rzeczy, ale zakochałam się w tej piosence.
To śpiewa znajoma mojej ukraińskiej koleżanki ze szkoły muzycznej.
(;

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - snajperx - 04.08.2017

a to moja polska koleżanka ze szkoły muzycznej:
[Obrazek: doda2.jpg]

Podobno też śpiewa. Nie wiem tylko co ani jak, nie mój target.

To ja sobie dziś wrzucę jeden z moich ulubionych demoscenowych kawałków, a właściwie jego remix. Tytuł oryginału: "Onward Ride" by Jugi, pierwotnie to 28-kanałowy modułek stworzony w FastTrackerze. Video przedstawia PC-towe demko pt. "Dope" grupy Complex, które przyodziane w ową nutkę wygrało kompota na norweskim demoparty The Gathering w 1995 r. No ale póki ktoś się nie interesuje demosceną, tudzież określenia typu "mapowanie środowiskowe Phonga" niewiele mu mówią, to to jest nieistotne i można olać i słuchać samej nutki. Tutaj w zacnej aranżacji Romeo Knighta (wł. Eike Steffen, Niemcy) z ładnymi gitarowymi partiami z roku 2012. Zresztą chyba kiedyś już wrzucałem to na brawo. 

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - *nie pyskuj patafianie* - 22.08.2017

midnight crash - cyrly heads

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - undoubtedly - 07.10.2017

"Ukraine is far just like you are and I see clearly right now
The only chance to be a star so you could hear me."

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - Małki - 17.10.2017

NAJLEPSZY! ZESPÓŁ! EVER!

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - snajperx - 02.04.2018

coś tematy muzyczne nie cieszą się dużym powodzeniem.. [Obrazek: thumbsdown.gif]
mój ostatni debeściarski kawałek - "Ready to go" (1996) grającej electro-punk brytyjskiej formacji Republica. Energetyzujący hicior z ich debiutanckiego albumu.

[Obrazek: m_gitara.gif] Liderka też niczego sobie, szkoda tylko, że już dobija 50-tki. :p Notabene parę lat wcześniej wystąpiła w teledysku do Chesneya Hawkesa, który to utworek zapodawałem w jednym z odcinków Sfery bez Bibera (w 2000 coverowany przez Stachurky'ego pod nazwą Typ Niepokorny).
Republica po paroletniej przerwie uformowała szeregi na nowo i od 2008 działa do dzisiaj.

a jeszcze na deser coś do rozruszania. Zakochałem się w tej ze świecącymi butami z prawej :=] [Obrazek: wub.gif]
typek w gajerku i w najaczach daje radę [Obrazek: icon_cool.gif]

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - undoubtedly - 03.04.2018

Oto i piosenka mojego ulubionego zespołu. Kiss

Inside me

Something's changing
I see an ending
Take it all in
I'm gonna fall...

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - snajperx - 12.04.2018

kolejna nieśmiertelna nutka, wyłowiona dzisiaj z eteru:

wersja z teledyskiem jest trochę przykrótka, dłuższa trwa ~4.5 min. Jest też 6-minutowy techno remix, niezły podobno, ale mi jakoś nie podchodzi.
dopisane już do playlisty na rowerek (póki co jednak opcja rowerku pozostaje u mnie tymczasowo dezaktywowana, bo właśnie od soboty się regeneruję - poranne wojaże rowerkowe przy prawie minusowej temperaturze okazały się nie być najrozsądniejszym wyjściem).

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - malyrafal - 03.03.2020

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - _antagonstyczna_outsiderka_ - 15.03.2020

Mili Państwo, pragnę przedstawić utwór, który jest że mną nieustannie od tygodnia. Nie może mi wyjść z głowy, od kiedy usłyszałam go w serialu, który chciałam sobie oglądnąć w ramach przypomnienia.
Może ktoś również zachwyci się jego wyrafinowaną prostotą.

Ina.

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - snajperx - 22.03.2020

to ja polecę państwu combo podwójne. Najpierw jedną z moich ubiegłorocznych znaleziskowych perełek. [Obrazek: smile.gif] W zasadzie to remix, bo oryginał taki zajebisty już nie jest. [Obrazek: thumbsdown.gif]

a jako drugie - ostatnio rozsmakowałem się w jutuberowych mixach synthwave i tu też można znaleźć całkiem zacne okazy, z których wyłowić da się poszczególne zajebiste nutki. Powyższy remix np. został wyłowiony z tego seta:

Takie sety nadają się w sam raz do różnych godzinnych treningów [Obrazek: smile.gif] (a najlepsze robi jutuberowiec ThePrimeThanatos). Z tego tutaj fajny jest też Jay Vintage - Sunshine (ft Sara Jonas), ale już nie będę spamował.  [Obrazek: smile.gif]

RE: [ZABAWA] Nitka muzyczna! - undoubtedly - 20.11.2021

Dzisiaj polecimy z takimi troszeczkę rockowymi klimatami.  Uśmiech