Użytkownicy przeglądający ten wpis: 1 gości
Ocena wpisu:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szmatsune Miku
Komentarze (łącznie 1)
  • snajperx
    Dodał(a):
    snajperx  
    Ranga:
    Banita. I do tego boomer.  
    Data:
    elo ziomy!

...obchodzi dziś rocznicę produkcji (przez wielu mylnie zwaną urodzinami; syntetyczne twory nie mają urodzin). Z tej okazji dzień 31 sierpnia należy traktować jako nic szczególnego. Za wyjątkiem grupy na określonym szczeblu edukacji, dla której tego właśnie dnia horyzont spowijają czarne chmury, obwieszczając koniec beztroski. W tym roku z nader wyrafinowanym okrucieństwem, bo równo z początkiem tygodnia. 

A od okrucieństwa przejdziemy sobie płynnie do zalegającego w kolejce od kilku dni tematu, czyli apgrejdu, jaki otrzymał Grok. Od niedawna potrafi otóż owo ustrojstwo generować filmiki. Czy raczej ożywiać obrazki z poziomu swojego narzędzia Imagine. 
    Dla testu sprawdziłem - efekt poniżej.

Dla porównania - jeszcze jeden filmik, wygenerowany przy uzyciu dostępnych narzędzi sprzed roku: 

Czy zatem Grok wybił się na prowadzenie wśród, mówiąc językiem potocznym, ej-ajów ogólnego zastosowania? 
    Odpowiedzią niech będzie stare chińskie przysłowie, wywodzące się - jak zapewnił mnie googlowy Gemini - z reklamy proszku do prania: "Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego".  

W myśl jego Grok jak tępy był, tak pozostaje, jak but z lewej nogi, i poza ożywianiem obrazków ma jak dotąd niewiele ciekawego do zaoferowania. 
    Taka konkluzja płynie z przeprowadzonego później szybkiego testu. 
    Na poniższym obrazku widzicie w górnym rzędzie Akitę Neru, w środkowym rzędzie Megurine Lukę. Kolejno w wyobrażeniach dobrego zioma ChataGPT oraz dwóch podejściach Groka.

[Obrazek: neru_luka.png]

Komentarz zbędny.

Jest za to jeden plus: cenzura w grokowym generatorze nie istnieje.

Czwartkowego wieczora złożyłem zlecenie na Teto. U jednej dziewoi, która zaoferowała się do robienia pluszaków na zamówienie. 🤨 
    Produkt znajduje się obecnie we wstępnej fazie analizy i nie wiadomo, czy coś z tego wyniknie. 🤔 Bo - jak stwierdziła sama - nigdy nie podjęła się tak ciężkiej pracy. 
    I fakt, że Teto poziomem złożoności odbiega nieco od klasycznego misia.

W założeniu miałaby wyglądać tak jak na pierwszym screenie:

[Obrazek: kasane_teto_mis2.png]

są to wycinki z kompleksowego testu Teto - i gdyby taki tetopluszak ujrzał światło dzienne, byłby wręcz pluszakiem idealnym. Bo zawiera w sobie 100% prawilnej Teto.
    Zamówiłem go w liczbie sztuk trzech, a po zastanowieniu - powinienem był zamówić po jednej z każdym wyrazem twarzy. 🤔 Byłoby jeszcze idealniej. 

Rzułw.
    [Obrazek: fb_turtle.png]
    @Kasane Teto  dałaś coś gupiej dziwce na rocznicę produkcji? 🤨 Bo na fejzboku np. wykorzystują Twój wizerunek, prezentując, jakobyś śpiewała jej "hepi berzdej". To się nazywa zniesławienie i na to jest paragraf.
    Odpowiedz

Komentarze w tym wpisie
Szmatsune Miku - przez snajperx - 31.08.2025, 17:43
Szmatsune Miku - przez Kasane Teto - 31.08.2025, 17:43

Skocz do: