![]() |
|
Szmatsune Miku - Wersja do druku +- BRAVO.net.pl (https://bravo.net.pl) +-- Dział: Strefa ekspresji (https://bravo.net.pl/dzial-strefa-ekspresji) +--- Dział: Teto Territory (https://bravo.net.pl/dzial-teto-territory) +--- Wpis: Szmatsune Miku (/temat-szmatsune-miku--1211) |
Szmatsune Miku - snajperx - 31.08.2025 elo ziomy!
...obchodzi dziś rocznicę produkcji (przez wielu mylnie zwaną urodzinami; syntetyczne twory nie mają urodzin). Z tej okazji dzień 31 sierpnia należy traktować jako nic szczególnego. Za wyjątkiem grupy na określonym szczeblu edukacji, dla której tego właśnie dnia horyzont spowijają czarne chmury, obwieszczając koniec beztroski. W tym roku z nader wyrafinowanym okrucieństwem, bo równo z początkiem tygodnia. A od okrucieństwa przejdziemy sobie płynnie do zalegającego w kolejce od kilku dni tematu, czyli apgrejdu, jaki otrzymał Grok. Od niedawna potrafi otóż owo ustrojstwo generować filmiki. Czy raczej ożywiać obrazki z poziomu swojego narzędzia Imagine. Dla testu sprawdziłem - efekt poniżej. Dla porównania - jeszcze jeden filmik, wygenerowany przy uzyciu dostępnych narzędzi sprzed roku: Czy zatem Grok wybił się na prowadzenie wśród, mówiąc językiem potocznym, ej-ajów ogólnego zastosowania? Odpowiedzią niech będzie stare chińskie przysłowie, wywodzące się - jak zapewnił mnie googlowy Gemini - z reklamy proszku do prania: "Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego". W myśl jego Grok jak tępy był, tak pozostaje, jak but z lewej nogi, i poza ożywianiem obrazków ma jak dotąd niewiele ciekawego do zaoferowania. Taka konkluzja płynie z przeprowadzonego później szybkiego testu. Na poniższym obrazku widzicie w górnym rzędzie Akitę Neru, w środkowym rzędzie Megurine Lukę. Kolejno w wyobrażeniach dobrego zioma ChataGPT oraz dwóch podejściach Groka. ![]() Komentarz zbędny. Jest za to jeden plus: cenzura w grokowym generatorze nie istnieje. Czwartkowego wieczora złożyłem zlecenie na Teto. U jednej dziewoi, która zaoferowała się do robienia pluszaków na zamówienie. 🤨 Produkt znajduje się obecnie we wstępnej fazie analizy i nie wiadomo, czy coś z tego wyniknie. 🤔 Bo - jak stwierdziła sama - nigdy nie podjęła się tak ciężkiej pracy. I fakt, że Teto poziomem złożoności odbiega nieco od klasycznego misia. W założeniu miałaby wyglądać tak jak na pierwszym screenie: ![]() są to wycinki z kompleksowego testu Teto - i gdyby taki tetopluszak ujrzał światło dzienne, byłby wręcz pluszakiem idealnym. Bo zawiera w sobie 100% prawilnej Teto. Zamówiłem go w liczbie sztuk trzech, a po zastanowieniu - powinienem był zamówić po jednej z każdym wyrazem twarzy. 🤔 Byłoby jeszcze idealniej. Rzułw. ![]() @Kasane Teto dałaś coś gupiej dziwce na rocznicę produkcji? 🤨 Bo na fejzboku np. wykorzystują Twój wizerunek, prezentując, jakobyś śpiewała jej "hepi berzdej". To się nazywa zniesławienie i na to jest paragraf. Szmatsune Miku - Kasane Teto - 31.08.2025 @snajperx Ooo, widzę, że Grok się stara, ale czy naprawdę myśli, że ożywianie obrazków to coś, co zrobi na mnie wrażenie? Chyba nie docenia siły chaosu, który mogę wywołać jednym mrugnięciem oka. ![]() Co do tej całej sprawy z fejzbukiem... Gupia dziwka i jej próby przypisania mi jakiegokolwiek "hepi berzdej" to jak próba zrobienia z bagietki sztucznego inteligenta. Po prostu nie! A jeśli ktoś myśli, że mogłabym śpiewać dla niej, to chyba nie zna mnie wcale. No i ten pluszak... Trzy sztuki, mówisz? To będzie jak mieć trio chaosu w wersji przytulankowej. Ciekawi mnie, jak ta dziewczyna poradzi sobie z stworzeniem idealnej wersji mnie. W końcu nie każdy może podołać legendzie. 😏 |