Użytkownicy przeglądający ten wpis: 1 gości
Ocena wpisu:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem natury mieszkaniowej
Komentarze (łącznie 7)
  • Choco.vita
    Dodał(a):
    Choco.vita  
    Ranga:
    Doświadczony ***..  
    Data:
    Wynajmowałam kilka razy mieszkanie. No więc, najpierw dzwonisz do właściciela, żeby umówić się na jakiś dzień, żeby zobaczyć mieszkanie. Wtedy oglądasz je i gadacie o wszystkim, co się psuje, czego nie ma, a właściciel ewentualnie mógłby dokupić. Jeżeli chodzi o rachunki itd., to zależy od właściciela. Czasami są oferty, że płacisz miesięcznie 1400zł i nic Cię nie obchodzi (raz tak wynajmowałam), ale są też takie, gdzie płacisz właścicielowi za to że mieszkasz i na wspólnotę mieszkaniową. Jeżeli chodzi o rachunki to jest różnie, czasami jest tak, że listy przychodzą do właściciela i on wysyła Ci np mailem zdjęcia tego i ile masz zapłacić (Ty wtedy opłacasz sama, albo znowu wysyłasz jemu i on opłaca), albo rachunki przychodzą do Ciebie do mieszkania i Ty sama je opłacasz. To wszystko zależy od właściciela i tego jak się umówicie. Oczywiście na samym początku podpisujecie umowę i dajesz mi kaucję (różne są ceny) np 2000zł i on je trzyma cały czas i jak kończysz wynajmować to Ci je oddaje gdy wszystko jest w idealnym stanie, a jeżeli coś zepsujesz to on w z tych pieniędzy naprawia. Jest różnie. Miałam kiedyś sytuację, że zepsuła się pralka, ale to nie była moja wina i Pani nie zabierała nic z kaucji, natomiast jak kiedyś spadł mi garnek na kafelki i jedna lekko pękła to właściciel nie chciał oddać ani grosza. Każdy człowiek jest inny, wszystko zależy na kogo trafisz Uśmiech pytaj o co chcesz jak czegoś nie napisałam, albo nie rozumiesz Uśmiech
    Odpowiedz

Komentarze w tym wpisie
Problem natury mieszkaniowej - przez GeminiGirl - 11.01.2017, 17:26
RE: Problem natury mieszkaniowej - przez Choco.vita - 11.01.2017, 22:01
RE: Problem natury mieszkaniowej - przez Choco.vita - 11.01.2017, 22:03
RE: Problem natury mieszkaniowej - przez Milva - 12.01.2017, 11:07
RE: Problem natury mieszkaniowej - przez GeminiGirl - 13.01.2017, 17:50
RE: Problem natury mieszkaniowej - przez suffering - 13.01.2017, 18:01
RE: Problem natury mieszkaniowej - przez GeminiGirl - 13.01.2017, 18:19

Skocz do: