BRAVO.net.pl
Choco.vita - Wersja do druku

+- BRAVO.net.pl (https://bravo.net.pl)
+-- Dział: Strefa ekspresji (https://bravo.net.pl/dzial-strefa-ekspresji)
+--- Dział: Blog (https://bravo.net.pl/dzial-blog)
+--- Wpis: Choco.vita (/temat-choco-vita--126)

Choco.vita - Choco.vita - 21.01.2017

Jestem tak zmęczona tą nauką i tym co się ze mną dzieje, że nie chce mi się nawet pisać tutaj.
To kolejny raz kiedy próbuję coś nabazgrolić...

Już było ze mną trochę lepiej.
Niestety, nadszedł czas egzaminów.
Od kilku dni boli mnie po lewej stronie w klatce piersiowej, gdy kaszlę, albo śmieję się.
Nerwoból, coś okropnego.
Teraz i tak jest dobrze, ale ostatnio... tragedia.
Dokładnie w czwartek, po sporym stresie, który mi się przytrafił, myślałam, że mam zawał
Dosłownie.
Moje serce zaczęło tak mocno i nieregularnie walić, zaczęło mnie piec w klatce piersiowej, boleć.
Położyłam się i uważałam, że umieram.
"Przedwczesny zawał"... mam zaledwie 23 lata i uważałam, że właśnie nadszedł koniec moich dni.
Teraz to śmieszne, ale wtedy!

Będę oglądać kolejny jakiś banalny film o miłości "poznają się, zakochują, kłócą, na koniec są razem".

Powinnam uczyć się na poniedziałkowe koło, ale te słowa są tak trudne i skomplikowane... zupełnie ich nie rozumiem.
Jak mam nauczyć się czegoś, czego nie czaje? Smuteczek
Pomocy Smuteczek

Miłego wieczoru Serduszko

RE: Choco.vita - taka monika - 21.01.2017

Ja ostatnio przeżywam coś podobnego co Ty, może nie aż tak bo bez zawału, chyba nigdy nie miałam tak dość nauki, ale podobno 4 roku jest najgorszy na moim wydziale, serio czasem się zastanawiam czy tego nie rzucić, właściwie to nie uczę się niczego przydatnego

PS nie oglądaj tego, mogę Ci podać mnóstwo fajniejszych filmów

RE: Choco.vita - Choco.vita - 21.01.2017

No... naprawdę, też mam dosyć. A jakie masz ciekawe filmy?

a co lubisz oglądać, gatunek, kraj, może z jakich lat

RE: Choco.vita - Choco.vita - 21.01.2017

Lubię różne filmy, lubię się pośmiać i popłakać, ale nie cierpię się bać - to wszystko jeżeli chodzi o moje wymagania Uśmiech

'życie jest piękne' polecam

RE: Choco.vita - GeminiGirl - 22.01.2017

To może "Diabeł ubiera się u Prady"? Bardzo fajny film. Ciężko mi go skategoryzować, ale polecam. Uśmiech

Dzięki Tobie, już wiem, co mnie tak ciągle boli. Takie bóle przydarzają mi się regularnie. Co może być tego powodem?

RE: Choco.vita - Choco.vita - 22.01.2017

Diabeł ubiera się u Prady to jeden z moich ulubionych filmów Uśmiech

Powodem jest duży stres. Albo np. jak przestajesz się stresować to takie coś się pojawia. Okropne uczucie.
Czasami mówię sobie, że nie przejmuje się czymś i naprawdę w to wierze, ale organizmu nie da się oszukać tak łatwo jak mózgu, on zawsze pokaże swoje. Oprócz tych okropnych bóli moja cera się bardzo zniszczyła.

RE: Choco.vita - laboleth. - 22.01.2017

Ja jak mam mega dużo stresu to później moja cera to wszystko z siebie 'wyrzuca' i mam wysyp na twarzy, coś okropnego przez 2-3 tyg. Na szczęście później wszystko schodzi i nie pozostają blizny. A co do sesji, to też mam dość. Ze stresu nie mogę jeść, ściska mi się żołądek i chodzę roztargniona i non stop zestresowana Niezdecydowanie

RE: Choco.vita - Choco.vita - 22.01.2017

No właśnie, mam to samo, ale kurde, to nie są pryszcze. To są jakieś krosty, których nie da się wycisnąć, a przy okazji pękają mi naczynka Smuteczek powodzenia na sesji, będzie dobrze.

RE: Choco.vita - Milva - 23.01.2017

trzymam kciuki, za egzaminy i za resztę życia też. Oby mniej tych "zawałów". Ja swoich przeżyłam już tyle, że każdy kolejny traktuję jak zbyt duży wdech.. boli, ale to tylko zawał Wink

RE: Choco.vita - Chance_ - 27.01.2017

Moja Droga, łączę się z Tobą w pytaniu - Jak mam nauczyć się czegoś, czego nie czaję? Sama zaczynam w poniedziałek sesję i o dziwo, na farcie zaliczyłam jeden kolos tak, że jednak czekają mnie pierwsze terminy... Więc zapowiada się maraton. A ja nie wiem do czego ręce włożyć i cały dzień dzisiaj krzyczę na ludzi i płaczę zamiast wziąć się do roboty. Także spokojnie, nie jesteś sama. Kiss

P.S. I tak damy radę, mądre jesteśmy! Serduszko