Użytkownicy przeglądający ten wpis: 1 gości
Ocena wpisu:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ferie
Komentarze (łącznie 4)
  • GeminiGirl
    Dodał(a):
    GeminiGirl  
    Ranga:
    Korektor ***..  
    Data:
    Czarodziejka z Księżyca była chyba jedną z tych bajek, które dziewczynki ubóstwiały. Byłam jedną z nich. xD Przyznaję bez bicia. Chociaż jako dziecko miałam okazję obejrzeć zaledwie kilka odcinków. Mimo to wkuła mi się w pamięć. Później leciała w telewizji (nie cyfrowej czy kablowej), więc mogłam sobie przypomnieć, co to konkretnie było (ciężko u mnie było z dobrym internetem wtedy) i w telewizji jeszcze nawet fajnie się to oglądało, ale tylko dlatego, że był jeden - góra dwa odcinki dziennie. Gdybym miała ją oglądać w internecie teraz, to też bym porzuciła po pięciu - sześciu odcinkach.

Madoka? Tak, to jest coś. Niby dziecinne, ale nie ma w tym infantylności. Dorosłe... albo przynajmniej dojrzałe decyzje głównej bohaterki wręcz zdumiewają. I szczerze? Jak dotąd nie trafiłam na podobne anime, gdzie dziecko - dziecko, a nie dorosły, który cofa się w czasie i przybiera postać dziecka lub siebie samego sprzed lat - potrafi być tak dojrzałe emocjonalnie.
    Ale myślę też, że to anime nie przypadnie każdemu do gustu. Zdecydowana większość nie oceniłaby go wysoko lub chociaż pozytywnie. Do takiego anime samemu trzeba dojrzeć. Bo jeśli widzi się w tym jedynie dziewczynki w kusych sukieneczkach wymachujące różnoraką bronią albo efekty animacji, to będę je śmiało odradzać. Nie wyobrażam sobie, żeby tępy głupiec miał oglądać anime tak ambitne jak to.

A wracając do tematu anime z dzieciństwa, to wręcz zakochałam się w Królu Szamanów, którego do tej pory bardzo pozytywnie oceniam. Przyznaję, że wówczas byłam zauroczona głównym bohaterem, a później jego antagonistycznym bratem. Teraz natomiast utożsamiam się bardziej z aroganckim przyjacielem głównego bohatera.

Lubiłam Bleach, ale obecnie mnie ono nie oczarowuje. Chyba przez mangę, która bardziej odzwierciedlała moje wyobrażenia o serii.

No i Yu-Gi-Oh!, które pamiętam naprawdę wybiórczo, ale jednak pamiętam i które w dzieciństwie często mi się potem śniło.
    Odpowiedz

Komentarze w tym wpisie
ferie - przez undoubtedly - 15.01.2017, 13:00
RE: ferie - przez Milva - 16.01.2017, 11:13
RE: ferie - przez undoubtedly - 16.01.2017, 14:07
RE: ferie - przez Rose_Belle - 16.01.2017, 15:23
RE: ferie - przez GeminiGirl - 17.01.2017, 21:41

Skocz do: