Użytkownicy przeglądający ten wpis:
Ocena wpisu:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Milviątko
Komentarze (łącznie 7)
  • undoubtedly
    Dodał(a):
    undoubtedly  
    Ranga:
    Bezobjawowa Kryminalistka ( ͡° ͜ʖ ͡°) ***..  
    Data:
    Co mnie zauroczyło w Ukrainie? Hm, zdaje mi się, że najbardziej język ukraiński, którego uczę się od niedawna. Dodatkowo to, że mając zaledwie jedenaście lat, również miałam wielkiego hopla na punkcie tego kraju. Możliwe, że to zaczęło się przez Verę z Top Model, początkującą modelkę ukraińskiego pochodzenia. Przez dość długi czas po emisji programu chodziłam po domu w wiankach i sukienkach, bardzo zabawnie naśladując jej akcent. Rodzice wręcz błagali mnie o przestanie! Ale ja nie przestałam.

Po paru latach przerwy, aktualnie, jako siedemnastoletnia już Undou, interesuję się także historią Ukrainy, językiem, tamtejszą muzyką (5'nizza to mój ulubiony zespół!) i nawet podoba mi się pewna dziewczyna, która z tego właśnie kraju pochodzi. So yeah, trochę zaszalałam. Czasem ktoś nazwie mnie w żartach banderowskim świrem, ale nie przejmuję się wcale takimi komentarzami. Bardziej czuję się Ukrainką, niż Polką, choć prawdopodobnie nie mam żadnych takich korzeni - chyba nawet rosyjskich nie posiadam. Podobają mi się nawet tamtejsze "wiejskie" krajobrazy, po których w wolnym czasie wędruję na internetowych zdjęciach i mapach. Moim faworytem jest Drohobycz, z którym mam (a zarazem też nie mam) wiele wspólnego.

A co tobie podoba się w Ukrainie?
    Odpowiedz

Komentarze w tym wpisie
Milviątko - przez Milva - 23.09.2017, 21:28
RE: Milviątko - przez undoubtedly - 23.09.2017, 22:17
RE: Milviątko - przez Milva - 24.09.2017, 10:49
RE: Milviątko - przez Malinowa_512 - 24.09.2017, 12:54
RE: Milviątko - przez Milva - 24.09.2017, 13:34
RE: Milviątko - przez undoubtedly - 25.09.2017, 18:12
RE: Milviątko - przez Milva - 30.09.2017, 12:16
RE: Milviątko - przez undoubtedly - 04.10.2017, 17:27

Skocz do: