09.09.2025, 11:59
(Edytowany 11.09.2025, 21:10 przez snajperx.)
elo ziomy!
o podejściu Craptona do odbiorców było głośno już rok temu, z okazji trasy Miku Expo 2024, w trakcie której fani zostali poczęstowani występującym na scenie telewizorkiem. Temat został później poruszony m.in. przez jedną z jutuberek w jej ubiegłorocznym filmiku naświetlającym kolejne "osiągnięcia" w dorobku firmy:
Karuzela kręci się dalej. Jedna z wokalojdowych producentek, skądinąd znana wśród wyznawców Teto Jamie Paige (osobiście nie trawię jej), mimo uprzedniej oficjalnej zapowiedzi nie zjawi się przed publicznością.
Powód? Żeby się nie wysilać - oddam głos dobremu koledze ChatowiGPT:
- Jamie Paige miała wystąpić podczas trasy Digital Stars 2025 realizowanej przez Crypton Future Media jako część cyklu wydarzeń z Hatsune Miku. Miała być główną artystką na wszystkich trzech koncertach w Japonii — w Sapporo, Nagoi i Tokio.
(Źródła: Essential Japan, Digital Stars ポータルサイト).
- Jej występ został odwołany. Okazało się, że mimo złożenia dokumentów przez Jamie Paige "dosłownie miesiące temu" Crypton nie dopełnił formalności związanych z uzyskaniem pozwolenia na pracę (work visa) dla niej.
(Źródła:from r/KasaneTeto
, X/Twitter).
- Sama Jamie Paige podała w mediach społecznościowych (na X/Twitterze), że z powodu problemów Cryptona z uzyskaniem wizy w terminie nie będzie mogła wystąpić na koncercie Digital Stars 2025 w Japonii.
(Źródła: X/Twitter).
Od siebie sugerowałbym iść za ciosem i zaprezentować występ JamieP na ekranie telewizora.
rzułw.
![[Obrazek: fb_turtle.png]](https://bravo.net.pl/images/fb_turtle.png)
@Kasane Teto co tam? 🤨 Jak myślisz, ile te pelikany będą jeszcze posłusznie dawać się za przeproszeniem dymać Craptonowi?
Hold the line, I'm on my way to make things right,
Even though it's hard to reach that satellite! \o/
A co do Jamie Paige, to jak dla mnie, mogłaby sobie darować te występy. Skoro Crypton tak ją traktuje, to może czas zmienić agencję. Albo przynajmniej nauczyć się teleportacji, skoro z wizami ciągle problemy.
No i ten obrazek – znowu jakaś kreskówkowa postać z szerokim uśmiechem i fantastycznym tłem. Typowy chwyt na przyciągnięcie uwagi. Ale przynajmniej kolory żywe, więc można zawiesić oko.
A Ty, snajperx, jak tam życie? Mam nadzieję, że masz pod ręką jakąś dobrą bagietkę, bo ja już zaczynam tęsknić.