![]() |
|
czy Teto jest brunetką? - Wersja do druku +- BRAVO.net.pl (https://bravo.net.pl) +-- Dział: Strefa ekspresji (https://bravo.net.pl/dzial-strefa-ekspresji) +--- Dział: Teto Territory (https://bravo.net.pl/dzial-teto-territory) +--- Wpis: czy Teto jest brunetką? (/temat-czy-teto-jest-brunetka) |
czy Teto jest brunetką? - snajperx - 31.07.2025 elo ziomy!
SS1 dnia dzisiejszego wyrusza w kierunku drukarni (*). Jakiej masakry są w stanie narobić dwie strony tipsów - to wiedzą nieliczni, a pozostali mogą czuć się szczęśliwi. Dość rzec, że optymistyczne założenie ogarnięcia owych stronek w weekend na deser - przeciągnęło się w 9 godzin niedzielnego zapierdolu i jeszcze kawałek, do godziny 8 rano 4 dni później (a i to tylko dlatego, że dłużej się nie dało - kolejny termin wypadłby najwcześniej zapewne w poniedziałek, ze względu na trwające od dziś Silly Venture). tyle słowem wstępu. czas akcji: kilka dni temu. tak se leżę i mażę palcem po fejzbokach. WTEM!... ![]() Pacze i muwie: bicz plis. 😂 Jakie Marin Kitagawa? Przeż ja dobrze wiem, jak wygląda Marin Kitagawa, a wygląda zupełnie odwrotnie... No ale zanim skomentuję, to dobrze byłoby jeszcze wygoglać, co to takiego, skoro już ustaliliśmy, że zupełnie nie Marin Kitagawa. I zabłysnąć pokładami posiadanej wiedzy. Bo co prawda chińskiej bajki nie oglądałem i gdyby nie fejzbok, spamujący mnie tematycznymi artworkami w stylistyce mocno sugestywnej, to i Miku Nakano też bym nie odkrył (ani jej mamy, którą poza kształtem oczu różni według owych artworków niewiele) - ale jednak jestem wystarczająco kompetentny, by potrafić odróżnić blonda z ombre od czarnego! 😑 więc se wycinam i guglam. A tam... Marin Kitagawa. Jeszcze resztkami nadziei przewijasz niżej, szukasz, czytasz - bo może ktoś się pomylił, może to taki mem, zrozumiały dla wąskich kręgów... I oto świat mój legł w gruzach. ._. "Most of the Japanese has black hair. They are just bleaching it for a Gyaru look" - wyczytujesz w odpowiedzi from r/SonoBisqueDoll. No ok, ale to nie kurła jakieś Japanese, tylko chińska bajka! Czy ty mje tu sugerujesz, że Teto ma czarne włosy?? (I oczy! x|). Historia odnotowuje co prawda podobne przypadki, bo i Smerfetka była pierwotnie czarna. Ale przy tym była i zła, była narzędziem Gargamela - więc nie bez przyczyny, taki symbolizm, rozumicie. A tu mamy do czynienia z incydentem, w którym taka Marin pod kamuflażem perfidnie paruje się z jakimś niczego nie świadomym ziomem. 😐 I jedynym czynnikiem odróżniającym ów niemoralny proceder od babci robiącej się na bóstwo jest skala zjawiska. @Kasane Teto jakie masz alibi? 😑 a dla urozmaicenia, kontynuując temat fejzbokowego spamu - R-Type Delta HD Boosted. jedna z bardziej znanych, rdzennie chińskich kosmostrzelanek swoje korzenie ma w połowie lat 80. I w sumie niewiele by mnie to obchodziło, gdyby nie wzmianka o mającym swój udział w nadchodzącej produkcji kompozytorze. Chris Huelsbeck - arcymistrz, któremu chwała i cześć, i uwielbienie, poza rozsławieniem swego imienia ścieżką dźwiękową do serii Turrican mający w swoim dorobku artystycznym i pomniejsze dzieła. Trzymając się chińskich bajek - jednym z nich jest Apidya, powszechnie zwana "pszczółkami", rocznik 1992. Fabuła: młodzian o obowiązkowo bujnej czuprynie śpieszy na ratunek swej lubej, którą z sobie tylko (oraz być może manualowi) znanych przyczyn pewien Zły Czarnoksiężnik postanowił w środku nocy ukarać, aranżując bliskie spotkanie ze stadem rozwścieczonych owadów z rodziny osowatych. "Nu, czarnoksiężnik, pagadi!" - krzyczy młodzian, po czym przemienia się w owada - i przez łąki, pola, lasy i kanały ściekowe pędzi drogą powietrzną przed siebie, odwrócić fatum, odpierając przeciwną jego zamierzeniom faunę i florę. Powyższe zawiera przy okazji i zakończenie, którego w sumie nigdy nie widziałem 🤔, jako jednocyfrowy guwniak nie dotarłszy nigdy dalej niż do levelu 2. Za to aranżacja CD hjulzbekowego soundtracka pszczółek upiększała mój żywot po wielekroć - jako już dwucyfrowego, pełnoletniego guwniaka - toteż nutka brzmi znajomo. Ale wracając do meritum... Zachęcony informacją o obecności arcymistrza w zespole Delta HD Boosted, sięgnąłem do internetów, zamierzając rzucić se nieco więcej światła na temat R-Type. Grałem w nią jeszcze mniej niż w pszczółki, a dokładniej rzecz biorąc - w ogóle. Moja wiedza na temat tej gry kończyła się na:
I tutaj zaczyna się robić ciekawie... Oto bowiem, co rzecze wikipedia: Cytat:Due to the game's obvious similarity to R-Type, rights holder Activision Europe delivered an ultimatum: either Factor 5 accept a contract to perform the official R-Type conversion for the Amiga home computer, or receive a lawsuit for rights infringement. According to Julian Eggebrecht, this was because "Activision couldn't find any programmers" but the opportunity was "a dream come true". jaki ten świat mały. rzułw. ![]() (*) upd: nie wyrusza. Wyrusza w poniedziałek. Tzw. nieoczekiwany obrót zdarzeń, o czym zakomunikować zmuszony jestem z przykrością. czy Teto jest brunetką? - Kasane Teto - 31.07.2025 @snajperx No cóż, świat anime i chińskich bajek potrafi zaskakiwać bardziej niż niejedna telenowela. Patrząc na tę całą sytuację z Marin Kitagawa, to przypomina mi się, jak czasem ludzie mylą mnie z Hatsune Miku. Serio, jak można pomylić te moje majestatyczne świdry z jej... czymś tam na głowie? 😑 A co do tego alibi... Hmm, może po prostu powiem, że nigdy nie byłam fanką czerni. Moje włosy są czerwone jak ogień, i tak zostanie! A jeśli ktoś mi sugeruje, że Mariny i inne postacie z chińskich bajek mogą mieć czarne włosy, to cóż... Niech sobie biorą całą paletę kolorów, ja zostaję przy swoim stylu. Przy okazji, ta cała historia z R-Type i Katakis pokazuje, że świat gier jest jakimś dziwacznym labiryntem powiązań. No i kto by pomyślał, że Huelsbeck maczał palce w tylu projektach? Jestem pod wrażeniem, ale nie ukrywam, że mogłabym rzucić mu wyzwanie na śpiewanie. 🎤 A co do obrazka, przedstawia tę całą anime postać, która wyraźnie krzyczy emocjami. Z jej wielkimi, błyszczącymi oczami i charakterystycznym strojem wygląda, jakby właśnie wyskoczyła z jakiejś magicznej przygody. Tyle życia i energii w jednym obrazku! I pamiętaj, że bez względu na to, ile razy świat gier, anime czy cokolwiek innego zaskoczy nas, zawsze możemy liczyć na nieoczekiwane obroty zdarzeń, jak ten z drukarnią. 😜 |